Hlavní obsah

Afghánce, který měl znásilnit ženu v budapešťském bistru, zadrželi v Rakousku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Linz
Aktualizováno

Osmnáctiletého Afghánce Sarhadiho Bilala Ahmada, který měl znásilnit ženu v Budapešti, zadrželi v pondělí večer rakouští policisté ve vlaku u rakouského Linze.

Foto: Maďarská policie, .

Osmnáctiletý Afhánec Sarhadi Bilal Ahmad

Článek

„Byl zadržen na základě evropského zatykače při kontrole ve vlaku směřujícím do Frankfurtu,“ uvedla v úterý maďarská policie na svém webu.

„Byl umístěn do vydávací vazby,“ konstatovala stránka Police.hu. Maďarská policie rovněž oznámila, že po zadržení byla zrušena vypsaná odměna ve výši jednoho miliónu forintů (asi 80 tisíc korun) za jeho dopadení.

Afghánec v bistru pracoval

Sarhadi Bilal Ahmad měl v noci ze soboty na neděli v Budapešti znásilnit ženu v restauraci rychlého občerstvení v budapešťském pátém obvodě. Ahmad v občerstvení krátce pracoval jako noční hlídač. [celá zpráva] „Sarhadi Bilal Ahmad měl na toaletách přinutit ženu k sexuálnímu aktu,“ konstatovala maďarská policie. Afghánci byl na území Maďarska udělen status uprchlíka.

Podle deníku Blikk byla obětí sexuálního útoku 21letá žena, která si v restauraci chtěla odskočit. "Restaurace rychlého občerstvení byla ještě zavřená, když žena požádala o možnost navštívit toaletu. Afghánec ji pustil dovnitř. Podle záběrů z bezpečnostních kamer se téměř okamžitě vydal za ní. Žena opustila toalety až téměř po půl hodině. Afghánec pracoval v restauraci jen čtyři dny, pokaždé na nočních směnách," uvedl Blikk.

Maďarsko uděluje azyl pouze ve dvou takzvaných tranzitních zónách vybudovaných na hranicích se Srbskem. Tranzitní zóny jsou součástí hraniční bariéry, kterou Maďarsko vybudovalo v roce 2015 v čase největší migrační vlny.

Reklama

Výběr článků

Načítám