Hlavní obsah

V Paříži si připomínají loňské výtržnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Pět set demonstrantů pochodovalo v pátek na pařížském předměstí Clichy-sous-Bois. Připomínali si smrt dvou teenagerů, kteří právě před rokem zemřeli v trafostanici, kam se ukryli před policisty. Jejich smrt stála na počátku měsíc trvajících bouří, při nichž výrostci na předměstích Paříže, v jejím centru a daších městech zapalovali auta. Celkem jich shořelo na deset tisíc.

Článek

Demonstranti nesli transparent, že mladíci zemřeli bezdůvodně. Nepodařilo se vyšetřit, zda je policie skutečně pronásledovala, nebo ne.

Francie se obává, že v rámci výročí by mohly nepokoje opět propuknout. Tento týden již výrostci zapálili několik autobusů. Policie proto zvýšila jejich ochranu, neboť řidiči odmítali vyjíždět na trasy. Ministr vnitra Nicolas Sarkozy oznámil, že proti výtržníkům policie tvrdě zasáhne. Současně obvinil média, že případu věnují příliš velkou pozornost, takže inspirují následovníky, aby se pokusili napodobit loňské žháře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám