Hlavní obsah

Slota odmítá pojmenování bratislavského nábřeží po Masarykovi

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Předseda vládní Slovenské národní strany Ján Slota odmítá úvahy o přejmenování části bratislavského nábřeží po prvním československém prezidentovi. Slota ve čtvrtek prohlásil, že Tomáš Garrigue Masaryk neuznával slovenský národ ani jazyk.

Článek

"Jeho tahy proti Slovákům byly dost nestandardní. Nemáme žádné výhrady vůči jeho činnosti při zakládání Československa až na to, že záhadně odešel Milan Rastislav Štefánik. Jsem přesvědčený, že byl sestřelený a to mi nikdo nevytluče z hlavy," uvedl. Slota dodal, že neútočí na Masaryka, ale jeho straně vadí Masarykovy politické názory.

Štefánik podle většiny odborníků havaroval. Někteří také zmiňovali, že jeho leteckých havárií zažil v životě více a nebyl zas tak výtečným pilotem, jak se tradovalo.

Slota také reagoval na otázku novináře, zda nebyl v pondělí v Budapešti, když protivládní demonstranti nastartovali historický tank T-34 a chtěli ho použít k útoku na policisty. Předseda SNS totiž v minulosti prohlásil, že je potřeba sednout do tanků a srovnat Budapešť se zemí. "Já jsem v Budapešti nebyl. Vystačili si sami," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám