Hlavní obsah

Čech pašoval heroin do Švédska, půjde na 10 let za mříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MALMÖ

Za pašování drog odsoudil v úterý švédský soud v Malmö českého občana k 10 letům vězení a následnému vyhoštění ze země. Muž pašoval 10 kg heroinu. Novinky o tom informoval pracovník českého velvyslanectví ve Švédsku Marcel Audy.

Článek

"Muž se přiznal, že drogy pašoval sám. Dostal horní sazbu trestu," řekl Novinkám Audy.

Odsouzený třiačtyřicetiletý Čech byl chycen při činu, ve chvíli, kdy vezl do Skandinávie 10 kilogramů heroinu.

Soudní přelíčení bylo nezvykle krátké, neboť český pašerák se k činu přiznal a dodal, že více k tomu již nemá co říci. Dotyčný byl zadržen letos 31. května a od té doby pobýval ve Švédsku ve vyšetřovací vazbě. Švédští celníci spolupracovali při vyšetřování případu s českými kolegy.

Potřeboval prý splatit dluhy

K odhalení došlo na Öresundském mostě, když český pašerák cestoval z Dánska do Švédska. Odsouzený Čech byl spolu s 28letým kolegou na cestě do Norska, kam byla zásilka narkotik určena - mladší muž však údajně fungoval jen jako společník a řidič při cestě a o heroinu v autě nevěděl.

Jelikož se Švédům nepodařilo prokázat opak, byl proto druhý z Čechů po čtyřměsíčním pobytu ve vazbě propuštěn.

Odsouzený český pašerák vypověděl, že se nechal k převozu drogy jako kurýr najmout proto, aby ze získané odměny mohl splatit dluhy. Jako honorář měl údajně slíbeno 10 000 eur, tedy přibližně 300 000 českých korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Němci zadrželi Čecha s kokainem v břiše

Český pašerák kokainu byl zadržen 9. května německými celníky. Ve čtvrtek o tom informoval celní kriminální úřad v Drážďanech. Český občan podle německých...

Peruánka zemřela při pašování kokainu

Pašování drog stálo život Peruánku, která převážela v žaludku 167 kapslí s kokainem. Jedna z kapslí totiž při letu z peruánské Limy do brazilského Sao Paula...

Výběr článků

Načítám