Hlavní obsah

Vrazi ruského bankéře se sami přihlásili policii, bojí se o život

ČTK, Novinky, Komerssant
MOSKVA

Tři vrazi prvního náměstka ruské centrální banky Andreje Kozlova, který byl spolu se svým řidičem zabit v září, se přihlásili na policii. Údajně poté, co za čin nedostali od zadavatelů zaplaceno a začali se bát o život. Dva z mužů, kteří podle policie pocházejí z Ukrajiny a je jim 35 let, policie obvinila z úkladné vraždy, třetího z napomáhání trestnému činu. Vrazi potvrdili, že zabíjeli na objednávku.

Článek

Moskevské soudy minulý týden rozhodly o vazbě tří mužů podezřelých z vraždy. Všichni pocházejí z ukrajinského Lugansku, napsal v pondělí deník Kommersant na svých internetových stránkách.

První z nich bankéře údajně zastřelil a také byl ve spojení s prostředníkem zadavatele, druhý je prý vrahem Kozlovova řidiče a třetí údajně oběma komplicům pomohl autem uprchnout z místa činu.

Všichni tři se ve dnech před útokem podíleli na sledování bankéřova pohybu po městě. Dva střílející muži byli obviněni z úkladné vraždy v organizované skupině a řidič z napomáhání k vraždě.

Kozlov - nebojácný bojovník proti korupci

Kozlov, označovaný za neúplatného a čestného úředníka, se dostal v minulých měsících do konfliktu s mnoha bankovními skupinami, neboť ostře vystupoval proti praní špinavých peněz. Jeho podřízení odebírali podezřelým bankovním domům licence a sám bankéř se vyslovoval pro další přitvrzení pravidel.

Hlavní vyšetřovací verzí proto bylo, že vraždu bankéře si objednala skupina, které zkřížil její finanční zájmy. [celá zpráva]

Vrazi se stále obávají o život

Podle Komerssantu spolupracují údajní pachatelé aktivně s týmem 90 vyšetřovatelů, kteří jejich výpovědi potvrzují expertizami a odbornými zkouškami. Trojice přiznává, že vraždila na zakázku, napsal list. Jméno oběti se přitom dozvěděli až po činu z médií. Kdo si ale vraždu bankéře objednal, zatím známo není.

Muži údajně odmítají prozradit, kdo si jejich služby objednal. Podle kriminalistů se zřejmě stále bojí o život. Právě proto se jeden z nich obrátil na policii a vše jako první přiznal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám