Hlavní obsah

Maďarsko: Přejel dítě, příbuzní ho ubili k smrti

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)
BUDAPEŠŤ

Řidič osobního vozu srazil v neděli odpoledne v maďarské obci Olaszliszka na severovýchodě země 11letou dívku. Dva rozčilení dívčini příbuzní vytáhli řidiče z vozu a začali ho mlátit. Řidič - učitel Lajos Szögi - utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Sražená dívka paradoxně utrpěla jen lehká zranění, z nichž se bude léčit.

Článek

Vraždu svého otce viděly na vlastní oči jeho dvě dcery ve věku 14 a 5 let, které seděly v automobilu. Szögi ještě z posledních sil žádal útočníky, aby děti ušetřili.

Dívkám se podařilo před rozzuřenými příbuznými uprchnout do nejbližšího domu, kde počkaly do příjezdu policie a sanitky. Lékař po příjezdu na místo už mohl konstatovat pouze smrt v důsledku vážných zranění hlavy.

"Na řidiče zaútočili dva příbuzní dívky. Policie zahájila výslechy. Jejich výsledky budou známé v pondělí," uvedla mluvčí policie Ilona Jakabová.

Policie však už oba dva  muže  - ve věku 18 a 21 let - zadržela pro podezření z vraždy.  

Přejetá dívka utrpěla lehké zranění

Podle internetového portálu index.hu sražená dívka utrpěla lehké zranění, když hlavou narazila do zpětného zrcátka. Lékaři ji ponechali v nemocnici na pozorování.

"Nedá se mluvit ani o tom, že dítě přejel. Vždyť ji trefil zpětným zrcátkem," uvedl svědek nehody. Index.hu tvrdí, že řidič automobilu Renault Thalia jel dál, ale příbuzní dívky se okamžitě rozjeli za ním. Zablokovali mu cestu, vytáhli ho z auta a ubili ho k smrti.

Místní lidé říkají, že na hlavní cestě v obci není žádný přechod pro chodece, ani chodník na okraji silnice a automobily zde jezdí příliš rychle. "Už jednou zde opilý řidič zabil dítě. Odseděl si dva roky ve vězení a byl volný. Po tomto případě není divu, že příbuzní vzali spravedlnost do svých rukou," uvedl jeden z místních lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám