Hlavní obsah

Opilec v Rusku najel do studentů, šest mrtvých

MOSKVA

Šest kadetů výsadkové akademie zabil a 19 jich zranil na mol opilý řidič v Rusku, když vjel do útvaru pochodujícího po okraji silnice. S odvoláním na mluvčího ruských výsadkových vojsk Alexandra Čerednika o neštěstí informovala agentura ITAR-TASS.

Článek

Incident se odehrál v sobotu večer nedaleko Rjazaně asi 240 kilometrů jihovýchodně od Moskvy. Automobil vrazil do zástupu vojáků téměř stokilometrovou rychlostí a poté sjel ze silnice. Dva kadeti zemřeli na místě, čtyři další během převozu či v rjazaňské nemocnici.

Do školy v Rjazani se z výcvikového tábora vracelo asi 195 studentů vojenské školy. Měli na sobě speciální oblečení odrážející světlo a měli také baterky. Policie zadržela řidiče a pět cestujících, když se pokoušeli utéci, řekl Čerednik, podle něhož byli všichni opilí.

Podle regionálního policejního činitele neměl původce neštěstí řidičský průkaz a při řízení bez platných dokladů byl zadržen už dříve. Smrtelné silniční nehody jsou v Rusku časté. Mnozí zdejší řidiči nedodržují pravidla silničního provozu, jen málokdo si zapíná bezpečnostní pásy a silnice jsou často nedostatečně osvětlené a špatně udržované, zvláště v provinciích. Také pití alkoholu mezi řidiči je časté. 

Reklama

Výběr článků

Načítám