Hlavní obsah

V Německu ubil narkoman dvouletého syna

Právo, bh
BRÉMY

Německem otřásá hrůzný případ pochybení úřadů. Kriminalisté v úterý nalezli v Brémách v bytě 41letého drogově závislého muže mrtvé tělíčko jeho dvouletého syna Kevina. Nespolehlivému otci přitom teprve nedávno sociální pracovníci svěřili dítě do péče.

Článek

Prozatím není jasné, jak malý Kevin vlastně zemřel. Podle vyšetřovatelů měl četná poranění a je téměř jisté, že ho otec zřejmě v návalu vzteku utloukl. Tělo pak schoval do ledničky, kde ho objevila policie.

Ihned po zveřejnění případu rezignovala na funkci brémská senátorka pro sociální věci (zemská ministryně) Karin Röpkeová, jež Kevinovy osudy osobně sledovala téměř rok. Stín podezření navíc padá také na starostu hanzovního města Jense Böhrnsena, který slíbil, že nechá přešetřit systém sociální péče o děti.

Celá řada chyb na straně státu

Vše ukazuje na to, že se úředníci magistrátu dopustili celé řady pochybení. Kevin se v jejich péči ocitl poprvé loni v listopadu, kdy zemřela jeho matka, pravděpodobně na předávkování. Po krátkém pobytu v kojeneckém ústavu ale chlapec putoval zpět k otci, přestože Bernd K. nastoupil substituční léčbu ze závislosti na tvrdých drogách a zůstával v podmínce.

Oficiálním pěstounem zůstal stát, ten se však z nepochopitelných důvodů spolehl pouze na korespondenci s otcem a dítě od června nikdo ze sociálních pracovníků neviděl. Teprve po několika obsílkách nakonec v úterý policie do bytu Bernda K. vtrhla násilím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám