Hlavní obsah

Francouzka přiznala vraždu tří novorozenců

PAŘÍŽ

Justiční orgány ve francouzském městě Tours ve čtvrtek obvinily z vraždy matku dvou dětí, která se přiznala, že zabila další tři své potomky. Dva z nich měla uškrtit při svém pobytu v Jižní Koreji, jednoho měla zabít a spálit ve Francii. Prý už nechtěla další potomky.

Článek

Vyšetřovatelé nevylučují, že z podílu na vraždách bude obviněn i manžel ženy, který podle svých i manželčiných dosavadních prohlášení o ničem nevěděl.

Případ začal v Jižní Koreji, kde dvojice žila od roku 2002 a kde manžel, jak tvrdí, objevil mrtvolky dvou novorozenců v mrazáku svého domu. V době, kdy už se manželé vrátili do Francie, analýza DNA potvrdila, že to byly jejich děti. Nešlo přitom o dvojčata.

Oba nejprve vše popírali, ale žena nakonec přiznala, že děti po narození uškrtila, protože už další potomky nechtěla. Nebyla prý ale schopna se od těl oddělit, a tak je uložila do mrazáku. Před manželem, který byl často dlouhodobě pryč z domu, prý obě těhotenství zatajila.

Před manželem prý utajila tři těhotenství

Nyní vyšetřovatelům řekla, že už předtím, v roce 1999, se ve Francii za podobných okolností zbavila ještě jednoho dítěte, jehož mrtvolu spálila. Manžel tvrdí, že o ničem nevěděl, a advokát obou ho hájí poukazem na to, že právě on jihokorejskou policii k mrtvolkám v mrazáku přivedl. 

Případ ale vyvolává mnoho otazníků, především jak mohla žena před manželem zatajit tři těhotenství. Pokud bude žena postavena před soud a uznána vinnou, hrozí jí až doživotní vězení. Manželský pár má dvě děti ve věku deset a 11 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám