Hlavní obsah

V Rusku odsoudili pachatele šikany, jehož oběť přišla o nohy

BBC, Novinky, RIA Novosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČELJABINSK

Ruský četař Alexander Sivjakov, který na Nový rok 2006 brutálně šikanoval svého kolegu Andreje Syčeva, byl odsouzen na čtyři roky do vězení. Týraný voják přišel o obě nohy i genitálie. Spolu se Sivajkovem byli odsouzeni další dva vojáci.

Článek

Sivjakov stanul před vojenským soudem v Čeljabinsku na Urale, kde Syčev sloužil v tankovém učilišti. Na rok a půl roku byli odsouzeni také dva spolupachatelé Pavel Kuzměnko a Gennadij Bilimovič.

Tři obvinění zbili Syčeva tak brutálně, že dostal do končetin gangrénu a lékaři mu je museli amputovat. [celá zpráva] Podle ruské prokuratury umožnili velitelé učiliště déle sloužícím vojákům přístup k alkoholickým nápojům. Opilí mazáci osm vojáků nutili plnit nesmyslné úkoly a surově je bili.

Žádný důstojník nebyl odsouzen, i když dva byli vyšetřováni, že umožnili šikanu.

Sivjakov byl zadržen 16. ledna krátce poté, co byl případ brutální šikany odhalen. Syčevova tragédie však představuje vrchol ledovce. [celá zpráva] Brutální šikana je v ruské armádě běžná. Obětí šikany se podle sdělení armády stalo více než šest tisíc vojáků.

Reklama

Související témata:

Související články

Ruský voják přišel kvůli šikaně o nohy

Ruští vojáci v tankovém učilišti v Čeljabinsku na jihozápadní Sibiři zbili během vánočních svátků při šikaně svého mladšího kolegu Andreje Syčeva tak,...

Výběr článků

Načítám