Hlavní obsah

V Rakousku se srazila auta s Čechy, jeden mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MISTELBACH

Jeden mrtvý a šest zraněných. Takové jsou následky srážky dvou osobních aut na severu Rakouska, které řídili Češi. Některá zranění jsou vážná. Nehoda se stala na silnici B 7 v dolnorakouském Kettlasbrunnu.

Článek

Příčinou neštěstí mohl být podle místní policie mikrospánek devětačtyřicetiletého českého řidiče automobilu Opel Astra s brněnskou poznávací značkou, který vjel do protisměru, kde se střetl s dalším osobním vozem Škoda Superb s poznávací značkou Zlínského kraje. Ten řídil třicetiletý český motorista.

Konzulární oddělení české ambasády ve Vídni sdělilo, že od 05:35 ráno, kdy se nehoda stala, se mu nikdo z jejích účastníků nebo jejich příbuzných neozval.

Skutečnou příčinu nehody policie určí až po výslechu jejích účastníků, ale až to umožní jejich zdravotní stav. Policie zatím vyslechla jednoho z nich, ten ale příčinu neštěstí nepotvrdil, řekl policejní zdroj z Mistelbachu.

Viník nehody zemřel na místě, jeho spolujezdec a další dvě ženy ve věku 20 a 45 let vyvázli se zraněními, dílem těžkými. Druhého řidiče, jehož automobil se po nárazu zřítil ze srázu, museli přivolaní hasiči vyprostit z trosek hydraulickými nůžkami. Jeho spolujezdci, dva Američané ve věku 29 a 34 let, byli rovněž přepraveni do nemocnice v Mistelbachu. Další jedna nebo dvě osoby s méně vážnými poraněními by podle policie měly být z nemocnice propuštěny v pátek.

Na místě tragédie zasahovali záchranáři, pracovníci Červeného kříže a osm hasičských vozů s více než třicítkou mužů. Tah B 7 vedoucí z Vídně k hraničnímu přechodu Mikulov/Drasenhofen byl zhruba dvě a půl hodiny neprůjezdný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám