Hlavní obsah

Blair odejde z funkce do dvanácti měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský premiér Tony Blair ve čtvrtek potvrdil, že odstoupí v příštích dvanácti měsících. Přesné datum však neuvedl, i když ho po něm požadují poslanci z jeho labouristické strany. Pokud by to však bylo v zájmu země, tak v budoucnu přesné datum uvede.

Článek

"Příští konference strany, která se uskuteční za pár týdnů, bude poslední, jíž se zúčastním jako předseda strany." Nyní ale nestanovím přesné datum odchodu, nemyslím si, že by to bylo správné, Udělám to až v budoucnosti a udělám to v zájmu země." Kdy to bude neuvedl "Bude to záviset na okolnostech."

Blair dodal, že by upřednostnil, kdyby mohl postupovat podle svého, ale tlak poslanců z jeho vlastní strany byl tak silné, že se rozhodl zveřejnit alespoň rámcový termín svého odchodu.

Jeho vyhlášení však některé členy strany však neuspokojil a údajně nestačí aby ukončilo boj mezi labouristy. Ještě před Blairovým vystoupením levicový poslanec strany Jeremy Corbyn řekl: "Potřebujeme od premiéra termín." 

Reklama

Výběr článků

Načítám