Hlavní obsah

Tři letadla nouzově přistála v Budapešti

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

V průběhu několika hodin zažilo letiště v maďarském hlavním městě hned tři nouzová přistání. Jak informovala agentura MTI, na letišti Ferihegy ve středu večer nouzově přistály dvě pravidelné linky společnosti MALÉV a jedno soukromé letadlo. Nikdo nebyl zraněn.

Článek

Jednalo se o pravidelné linky z Budapešti do Zurichu a z Bruselu do Budapešti. Letadla typu Boeing 737 měla technické problémy, které v krajním případě mohly způsobit katastrofu.

Stroj se 75 pasažéry na palubě, který měl namířeno do Zurichu, se vrátil po hodině letu, protože letadlo mělo problémy s podvozkem. Po opravě opět vzlétlo a bez problémů přistálo v Zurichu.

Letadlo z Bruselu mělo potíže s brzdícími klapkami, ale při nouzovém přistání se nikomu nic nestalo. Několik minut poté požádal pilot malého soukromého letadla o možnost nouzového přistání na letišti Ferihegy, protože tříčlenná posádka cítila na palubě dým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám