Hlavní obsah

Topolánek a Fico fandili v Bratislavě na fotbale

BRATISLAVA

Český a slovenský premiér Mirek Topolánek a Robert Fico se před středečním fotbalovým utkáním Slovensko - Česko v Bratislavě setkali na Úřadu vlády SR. Jednali spolu asi 30 minut a následně novinářům prozradili, že se oba chystají na zápas. "Budeme sedět vedle sebe v čestné loži a budeme fandit," řekl Fico.

Článek

"Využil jsem příležitost a pozval jsem pana českého premiéra na číši vína, z něhož byla nakonec slivovice," dodal. Topolánek zároveň přiznal, že je tak trochu "partyzán" a rád prý chodí na utkání mezi fanoušky. "Už jsem však nějaký ten den premiérem České republiky, a tak jsem se musel přizpůsobit protokolu a budu sedět v čestné lóži," dodal. Fico k tomu uvedl, že vzhledem k fantastickým česko-slovenským vztahům by bylo podivné, kdyby český a slovenský premiér neseděli na fotbale vedle sebe.

Fico: Jde mi o dobré česko-slovenské vztahy

Na otázku novinářů, jak se Fico cítí, že po přijetí Topolánka následně přijme v úřadu expremiéra Paroubka, slovenský premiér uvedl: "Nevím, z čeho děláte zase vědu. Já jsem prostě rád, že po českém premiérovi mohu přijmout také svého dobrého přítele pana Paroubka. Nevím, z čeho děláte zase kovbojku."

"Pan Topolánek je předsedou české vlády, ale zároveň je předsedou politické strany, která je jasně orientovaná doprava. Určitě, pokud budeme spolu mluvit o ekonomických a sociálních otázkách, narazíme na určité těžkosti. Pro mě jsou však důležité česko-slovenské vztahy. Mně je jedno, kdo v současnosti stojí v čele české vlády, to je vnitřní záležitost občanů České republiky. Já budu respektovat každého českého premiéra, ať pochází z jakékoli politické strany," řekl Fico.

Topolánka po minutách vystřídal Paroubek

Po odjezdu Topolánka z Úřadu vlády protokolisté okamžitě stáhli ze vstupní haly českou vlajku a po několika minutách dorazil bývalý český premiér Jiří Paroubek. Fico a Paroubek spolu jednali asi 15 minut a na otázku novinářů, zda se bavili o politice, Paroubek prohlásil: "Vůbec ne, bavili jsme se jen o fotbale. Já tipuji vítězství našich a pan premiér samozřejmě vítězství Slováků."

Reklama

Související články

Paroubek hostil Zemana, chystá se na fotbal

Předseda ČSSD Jiří Paroubek poobědval ve středu v Praze s bývalým šéfem soc. dem. a expremiérem Milošem Zemanem. Paroubek prozradil, že má v plánu stejně jako...

Výběr článků

Načítám