Hlavní obsah

V Rakousku zadrželi českou převaděčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Osmačtyřicetiletou Češku podezřelou z ilegálního převaděčství zadrželi ve čtvrtek rakouští policisté v městečku Grosskrut ve spolkové zemi Dolní Rakousy. Žena ve svém voze ukrývala tři občany indické národnosti ve věku 17, 18 a 19 let.

Článek

Při vyšetřování se podle tiskové agentury APA, jež se odvolávala na informace z dolnorakouského policejního ředitelství, přiznala, že od pondělí se dopustila stejného prohřešku již třikrát.

Zájemce o přechod hranice prý pokaždé naložila v Česku a přepravila do Rakouska. Pomáhala jí při tom zřejmě také čtrnáctiletá dcera, která ji doprovázela do alpské republiky i ve čtvrtek. Podezřelá Češka byla převezena do věznice ve Vídni.

Rakousko se s převaděčstvím často potýká. Převáděnými jsou hlavně občané asijských zemí a států bývalého Sovětského svazu. Tito ilegální imigranti se vesměs snaží dostat na západ Evropy kvůli lepšímu živobytí. Mezi převaděči se často objevují Češi a Slováci.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi pašovali do Rakouska uprchlíky

Ve vyšetřovací vazbě skončila dvojice Čechů, kterou rakouské úřady zadržely za převaděčství. Burgenlandské policejní ředitelství uvedlo, že se 28letý...

Výběr článků

Načítám