Hlavní obsah

Záchranáři kvůli sněhu nedoporučují túry v Tatrách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOŠICE/VYSOKÉ TATRY

Slovenská horská služba v těchto dnech nedoporučuje turistům podnikat vysokohorské túry. Ve výšce nad 1800 metrů nad mořem totiž ve Vysokých i Západních Tatrách napadlo kolem 30 centimetrů nového sněhu a pohyb v horách je nebezpečný.

Článek

"Tato situace není ničím výjimečným. Koncem srpna či začátkem září sněží každý rok. Tento sníh však ještě roztaje, protože obvykle potom přijde babí léto," řekl Erik Rabatin z Horské záchranné služby ve Starém Smokovci. Poznamenal, že v těchto dnech je v Tatrách málo turistů, protože v horách panuje velmi špatné počasí.

"Dole už třetí den prší a podle předpovědi bude pršet i další dva dny. Nad 1800 metrů zase sněží," řekl záchranář. Všeobecně však platí, že nejvhodnější podmínky na návštěvu Vysokých Tater jsou pro turisty na podzim, kdy je v horách nejstabilnější počasí a díky nižším teplotám je i velmi dobrá viditelnost.

Na víkendové pobyty přijíždějí v tomto období do Tater hlavně Poláci, ale i Češi, Slováci jsou až na třetím místě. V zimní sezoně v lyžařských střediscích převládají zejména návštěvníci z Ruska či Ukrajiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve Vysokých Tatrách napadl metr nového sněhu

Ve Slovenských Vysokých Tatrách mají týden do zahájení letní turistické sezony. Počasí se ale staví proti. Napadlo tam totiž od 40 do 110 centimetrů nového...

Výběr článků

Načítám