Hlavní obsah

V Německu provedli zátah na černé distributory anabolik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Velký zátah proti nelegální distribuci anabolik ve fitness centrech podnikla v úterý ráno německá a polská policie. Policisté prohledali 47 objektů v Berlíně, Brandenburgu, Dolním Sasku i v Polsku a zadrželi přitom několik podezřelých. Akce nadále pokračuje a ukončena bude až ve středu, očekávají se další zatčení.

Článek

Zátah je výsledkem tříletého pátrání, uvedl německý policejní mluvčí s tím, že obchod s anaboliky je posuzován jako trestný čin, neboť se nejedná o volně prodejné preparáty. Smějí je předepisovat jen lékaři. Anabolika, která jsou ve všech druzích sportu zakázaná, podporují rychlý nárůst svalové hmoty. Ten může být zejména při větší námaze nebezpečný, neboť svaly sice narůstají, ale vazy jsou stejná a hrozí jejich utržení.

Pátrací akce v Německu je prý zaměřena především na preparáty podporující rychlý nárůst svalové hmoty, což je v dlouhodobém účinku pro jedince zničující. Proto je užívání anabolik zakázané nejen ve všech druzích sportu, ale bez lékařského předpisu i všeobecně.

Podle zdroje ze spolkového kriminálního úřadu nemá razie nic společného s nedávnou dopingovou aférou ve Španělsku, do níž jsou zapleteni i vynikající cyklisté Jan Ullrich či Ivan Basso. Obvinění se na jejich hlavu sneslo poté, co španělská civilní rozvědka rozluštila všechna jména na základě kódů, kterými byly zašifrované záznamy sportovních lékařů Eufemiana Fuentese a Josého Merina Batrese. Oba lékaři byli již v květnu zatčeni v rámci rozsáhlého pátrání, při němž policie zadržela steroidy, hormony, krevní konzervy a další zakázané látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám