Hlavní obsah

Při prudké bouři přišli v Budapešti o život čtyři lidé

BUDAPEŠŤ

Prudká bouře, která se v neděli pozdě večer přehnala přes Budapešť, si vyžádala nejméně čtyři lidské životy. Dalších 250 osob bylo zraněno. Dva ze zraněných, na které spadl velký strom, jsou v kritickém stavu. Stav dalších dvou je vážný. Jeden člověk je pohřešován a čtyři museli být vytaženi z vody poté, co se na Dunaji srazily dvě lodě. Počty obětí jsou předběžné. Záchranáři se obávají, že dále narostou.

Článek

Téměř 40 lidí utrpělo vážná zranění a dva lidé se stále pohřešují. Údajně se plavili na lodi, která se v bouři potopila. Policie rovněž informovala, že jednou z obětí je dvanáctiletá dívka.

Následky bouřky jsou tak tragické, protože se večer v ulicích i na mostech a nábřežích maďarského hlavního města shromáždily tisíce lidé, aby přihlížely ohňostroji při příležitosti oslav Dne svatého Štěpána, kdy byl založen maďarský stát.

V tu chvíli zasáhla město prudká bouřka. Blesk stíhal blesk a ulice bičoval vítr, jehož rychlost v nárazech dosáhla až sta kilometrů v hodině. Vichr nejen lámal stromy a strhával střechy, ale dokonce zavinil srážku dvou lodí, když jednu vrhl na druhou. Z paluby smetl několik lidí.

Bouře způsobila škody na hradu a na jednom z paláců. Zřítila se také střecha jedné z tribun určených pro novináře a zranila několik osob.

Lidé se v panice snažili utéci z mostů i nábřeží do bezpečí, přičemž došlo k řadě zranění. Mnozí rodiče také postrádají své ratolesti. Právě na jejich nalezení se zaměřila policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám