Hlavní obsah

V Itálii se ztratilo 70 Poláků, kteří tam odešli pracovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA/ŘÍM

Asi sedmdesát Poláků, kteří odešli do Itálie za sezónní prací, se pohřešuje. Z obrazovky polské televize TVN24 o tom v pátek informoval policejní ředitel Marek Bienkowski. Česká diplomacie nemá zprávy o tom, že by v Itálii byli pohřešování také Češi.

Článek

Polští a italští policisté podle Bienkowského vyšetřují pravděpodobný zločinecký gang, jehož členy jsou Poláci, Italové a Ukrajinci, o němž se má za to, že nezvěstné naverboval. "Přibližně 70 lidí se z práce v Itálii do Polska nevrátilo," řekl Bienkowski.

Bienkowského sdělení zaznělo měsíc poté, co italské úřady osvobodily asi stovku Poláků nucených k doslova otrocké práci na plantážích v jižní Itálii. Většina z nich se vrátila do Polska. V Itálii a v Polsku bylo v této souvislosti zatčeno 25 lidí. Seznam pohřešovaných bude podle policejního ředitele v brzké době zveřejněn na internetu.

Češi se prý nepohřešují

Mluvčí českého ministerstva zahraničí Richard Krpač řekl, že nemá zprávy o tom, že by v Itálii byli pohřešováni také čeští občané. Totéž sdělili i pracovníci českého velvyslanectví v Římě.

Reklama

Související články

Italská policie osvobodila polské otroky

Italská policie v úterý osvobodila asi 100 Poláků, kteří tu otrocky pracovali. Rozbila mezinárodní zločineckou síť obchodující s lidmi a zatkla 25 osob.

Výběr článků

Načítám