Hlavní obsah

Pákistánec zabil v Itálii dceru kvůli "rodinné cti"

Právo, DPA, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Itálií otřásla "vražda na záchranu rodinné cti", která se odehrála v muslimské rodině poblíž severoitalského města Brescia. Obětí zločinu se stala dvacetiletá Pákistánka, kterou vlastnoručně zabil její otec za asistence dalších příbuzných, protože se odmítala vrátit do vlasti a provdat se tam za svého bratrance.

Článek

Pachatelé pak oběti probodli hrdlo a mrtvolu zakopali na zahradě poblíž domu, kde rodina bydlí. Šestapadesátiletý otec z místa činu nejprve utekl, pak se ale přihlásil policii.

Italský tisk o vraždě informoval na titulních stránkách a komentoval ji slovy, že jediným proviněním mladé ženy byla její touha po západním stylu života a fakt, že měla italského přítele. Pracovala jako číšnice v pizzerii, nosila džíny a sukně. Doma však musela žít výhradně podle muslimských tradic.

Vražedný verdikt rodinného klanu padl pravděpodobně již měsíc před její smrtí. Vykonání "rozsudku" mužská část odložila na dobu, kdy matka s dalšími ženami odcestovaly na dovolenou.

Podobné činy nejsou výjimkou ani v dalších zemích Evropy. Podobný případ nedávno otřásl Německem. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám