Hlavní obsah

Čechům na slovenské dovolené podpálili auto

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Dva Češi na dovolenou v Sobrancích na východě Slovenska tak lehce nezapomenou. Televize Markíza informovala, že v noci na sobotu jim někdo v zahradě rodinného domu podpálil auto, v němž jim shořely také osobní doklady.

Článek

Peter a Tomáš Uglajovi z Prahy jsou přesvědčeni, že jim to udělal soused, který si už dříve stěžoval, že ruší noční klid. Ten obvinění odmítá. "Je pravda, že jsem je upozorňoval, aby se chovali slušně, ale nic dalšího jsem neudělal. Nemůžu si to ani dovolit, jsem ve státní službě," říká Martin Čigoš.

Bratři o letních prázdninách bydlí v domě, který zdědili po babičce. "Přišli jsme domů nad ránem a před naším barákem byli hasiči a policisté. Dvouletá fabie je prakticky zničená," uvedl Tomáš Uglaj. Hasiči potvrdili, že požár byl založený úmyslně. Na místě našli zapalovač a skleněnou láhev, v níž byla pravděpodobně hořlavina. "Soused nám často vyhrožoval. Do zahrady nám už jednou přiletěl dělobuch. Navštívil nás s Ukrajincem, který nám vyhrožoval zabitím," dodal Petr Uglaj. Policie případ vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám