Hlavní obsah

Skotsko si doveze stovky školených taxikářů z ČR

Právo, rm

Ačkoli britské turistické příručky tradičně varují před pražskými taxikáři, nejnovější komoditou dodávanou ze srdce Evropy na Britské ostrovy budou právě zástupci této profese.

Článek

Samozřejmě ne takoví, na něž se láteří, nýbrž špičkově vyškolení, znalí zpaměti anglické dopravní vyhlášky Highway Code a schopní dopravit klienty do nejlepší hospody v Plymouthu či Invernessu. Právě tato dvě města na jihu Anglie a severu Skotska využívají lukrativní mezery na trhu, které si povšimla britská firma TaxiFast a zprostředkující agentura Dunross.

V centru Prahy se tak nyní sklání na 200 řidičů z Česka, Polska a Slovenska nad podrobnými mapami krajů vzdálených tisíce kilometrů, a snaží se memorovat anglické puby či bludiště zálivů a ostrůvků na okraji skotské Vysočiny. Osvojují si také povinný kánon britského taxikáře: nežvýkat žvýkačky, nenosit bílé ponožky, netetovat se, pravidelně se holit a povinně užívat deodorant.

"Z Invernessu do Kyle a Lochlashe? Na jih po silnici A82 a pak doprava po A87," odpovídá reportérovi listu Sunday Telegraph bez přemýšlení jeden z adeptů. S takovou má velké naděje na zaměstnání u Highland Taxis, pokud ovšem vládne další z regulérních předmětů - vražedně těžký glasgowský přízvuk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám