Hlavní obsah

Kapitán hotelové lodě na Dunaji netušil, že potopil Mořskou pannu

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarské policii se podařilo obnovit SMS zprávy z mobilního telefonu ukrajinského kapitána hotelové lodě Viking Sigyn, která v květnu na Dunaji narazila do vyhlídkové lodě Mořská panna.

Foto: MTI

Vyzvednutí lodě Mořská panna. Archivní snímek

Článek

Server Bors.hu uvedl, že ze zpráv je jasné, že kapitán Jurij C. (64) o nárazu do menší lodě vůbec nevěděl. Po srážce kapitán vymazal z telefonu všechny zprávy týkající se havárie.

„Nevšiml jsem si jí. Možná jsem do ní narazil. Probíhá vyšetřování, možná mě označí za viníka,“ napsal Ukrajinec druhý den po havárii ve zprávě svému příbuznému. Psal rovněž členovi posádky, kterého se ptal na podrobnosti havárie.

Ztroskotaná loď Mořská panna neměla vůbec vyplout, tvrdí experti

Evropa

Když byl Jurij C. zadržen maďarskou policií, všechny zprávy týkající se havárie měl v mobilu vymazané. Policejním odborníkům se podařilo obnovit stovky zpráv, které mohou posloužit při vyšetřování havárie.

Hotelová loď Viking Sigyn narazila 29. května 2019 na budapešťském úseku Dunaje u Markétina mostu do vyhlídkové lodě Mořská panna. Na její palubě byli dva členové maďarské posádky a 33 jihokorejských turistů. Podařilo se zachránit jen sedm turistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám