Hlavní obsah

V Trnavě evakuovali 1500 lidí kvůli požáru skladu s chemikáliemi

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V západoslovenském městě Trnava vypukl ve středu večer mohutný požár ve skladu bazénové a dezinfekční chemie. Na místě zasahuje 60 hasičů a z okolí museli evakuovat zhruba 1500 lidí.

Foto: Hasiči SR

Požár chemikálií v Trnavě

Článek

Hasiči na sociální síti informovali, že hoří v areálu bývalých Trnavských automobilových závodů. Město doporučilo obyvatelům, aby neotevírali okna a nezdržovali se venku. „V celém městě je cítit zápach a lidé si stěžovali, že se jim špatně dýchá,“ uvedl server tvnoviny.sk.

Z místa stoupá černý dým, který je vidět z velké dálky. Policie okolí bývalé automobilky uzavřela. „Ke zranění osob nedošlo. Na místě zasahuje 60 hasičů, osm cisteren, výšková technika, na místě je ekologický automobil a evakuační autobus,“ uvedla mluvčí hasičů Zuzana Farkasová. „Po příjezdu hasičů byla celá hala v plamenech. Hasiči se snaží dostat požár pod kontrolu,“ dodala mluvčí.

Místním hasičům přijeli na pomoc profesionálové z Galanty, Piešťan, Dunajské Stredy a Bratislavy i dobrovolní hasiči z okolních obcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám