Hlavní obsah

Modelku svědčící proti Berlusconimu nezavraždili, podlehla vzácné chorobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marocká modelka, která u soudu svědčila proti italskému expremiérovi Silviu Berlusconimu, se nestala obětí vraždy. Na tiskové konferenci to ve středu podle italských médií řekl milánský státní zástupce. Březnová smrt Imán Fadílové, která se pravidelně účastnila bujarých večírků bývalého předsedy vlády, vyvolala v Itálii řadu spekulací. Podle policistů ale žena podlehla vzácné chorobě.

Foto: Profimedia.cz

Imán Fadílová na archivní fotografii

Článek

Fadílová zemřela letos 1. března poté, co ji do milánské nemocnice převezli s velkými bolestmi břicha. Svým přátelům a svému právníkovi tehdy řekla, že byla otrávena.

Státní zástupce ale ve středu na tiskové konferenci v Miláně uvedl, že Fadílová podlehla následkům vzácného onemocnění známého jako aplastická anémie. Příčina vzniku choroby ale není jasná, dodal milánský prokurátor Francesco Greco. Vzácné krevní onemocnění může být způsobeno mimo jiné některými léky, zářením či chemickými látkami, ale také infekcí.

Vyšetřovatelé se podle prokurátora nicméně zabývali i možností, že byla Fadílová otrávena kyanidem. Tuto možnost ale vyloučili.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Silvio Berlusconi na archivním snímku

Večírky bunga-bunga

Maročanka Fadílová svědčila v roce 2012 u milánského soudu v případu, v němž byl z pohlavního styku s nezletilou Maročankou Karimou Mahrúgovou přezdívanou Ruby obžalován bývalý italský premiér Berlusconi. Fadílová tehdy podrobně popisovala, jak vypadaly párty známé jako bunga-bunga.

Vypověděla například, že na jednom z večírků přítomné dámy předváděly striptýz v převleku za jeptišky. "Začaly tancovat jako jeptišky ve filmu Sestra v akci a potom se svlékly," řekla Fadílová u soudu. Na jiné párty podle ní předvedla Berlusconimu striptýz žena s maskou fotbalisty Ronaldinha.

V procesu, v němž byla Fadílová svědkyní, nakonec Berlusconiho odsoudili. Po odvolání ale proces skončil v roce 2015 zprošťujícím rozsudkem kvůli nedostatku důkazů. Loni ovšem začal proces, ve kterém Berlusconi čelí obžalobě z uplácení svědků v případu známém jako Rubygate. Sama Fadílová z přijímání úplatků obviněna nebyla, v procesu nicméně vystupovala jako svědkyně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám