Hlavní obsah

V Británii obvinili další tři teenagery z brutální vraždy policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Další tři teenageři byli ve středu obviněni z vraždy 28letého policisty Andrewa Harpera. Zabit byl 15. srpna, když vyšetřoval vloupání. Trojice se chtěla zmocnit čtyřkolky. Mladíci policistu u vesnice Sulhamstead v hrabství Berkshire srazili autem a uvláčeli ho za vozidlem k smrti.

Foto: Profimedia.cz

Zavražděný policista Andrew Harper se svou ženou Lissie.

Článek

Žaloba uvedla jen jméno jednoho obviněného, 18letého Henryho Longa. Zbylé dva nejmenovala, protože je jim jen 17 let. Před soud by měli předstoupit ve čtvrtek, uvedla stanice BBC.

V případu byli předtím obviněni další dva mladíci, 21letý Thomas King ze spiknutí, jehož cílem bylo zmocnit se čtyřkolky, a dvacetiletý Jed Foster byl už dříve obviněn z vraždy policisty. Ten už předstoupil před soud.

Hned po vraždě bylo zadrženo celkem deset lidí mužského pohlaví ve věku od 13 do 30 let, ale většina byla propuštěna s výjimkou Fostera.

V úterý byli zadrženi čtyři podezřelí ve věku 17, 18 a 21 let, tři z nich byli zatčeni v případu už podruhé. Jednadvacetiletý Thomas King byl zadržen poprvé. Zadržen byl na základě nových zjištění.

Vražda šokovala svou brutalitou. Policista byl zavražděn čtyři týdny po své svatbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám