Hlavní obsah

Jeden z obviněných z Kuciakovy vraždy v případu vystupuje jako svědek

Právo, ivi, Bratislava

Zoltán Andruskó, jeden ze stíhaných v případu loňské vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, spolupracuje s policií a v případu vystupuje jako svědek. Podle televize Joj už nefiguruje mezi pěticí obviněných z vraždy a jeho případ byl vyčleněn k samostatnému jednání.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Hrob Jána Kuciaka v obci Štiavnik na severu Slovenska

Článek

„O této zásadní změně ve vyšetřování vraždy už vyšetřovatel sepsal usnesení, které je doručováno všem stranám vyšetřování,“ uvedla televize.

Andruskó byl ve středu předveden k výslechu do Banské Bystrice. Měl vypovídat o přípravách vraždy a svým svědectvím významným způsobem pomáhá orgánům činným v trestním řízení v objasnění celého případu.

Na základě jeho aktuálního postavení je možné, že se v krátkém čase uskuteční jednání mezi dozorujícím prokurátorem v případu vraždy a právním zástupcem Andruskóa, jehož výsledkem by mohla být dohoda o vině a trestu.

Zprostředkovatel

Andruskó v případu figuruje jako zprostředkovatel. Z vraždy novináře a jeho snoubenky jsou nadále obviněni také Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Všichni jsou ve vazbě.

Bývalý voják Marček se letos v dubnu přiznal, že právě on byl vykonavatelem vraždy. Policie považovala původně za vraha jeho bratrance, bývalého profesionálního vojáka Szabóa.

Kuciaka a Kušnírovou zavraždili 21. února 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača v okresu Galanta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám