Hlavní obsah

V rakouských Alpách napadl první sníh, překvapil českou turistku

Astronomicky ještě prožíváme léto, ale v rakouských Alpách už v neděli napadl první sníh. Sněžilo v lyžařském středisku Galtür ve spolkové zemi Tyrolsko či na ledovci Stubai, píše server deníku Kronen Zeitung. S každým dnem se stále více ochlazuje a vypadá to, že se zima ujala své vlády.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTŔE: Na rakouském Stubaii napadl brzký sníh (video je bez zvuku)Video: AP

 
Článek

Dva turisty, třiačtyřicetiletou Češku a sedmačtyřicetiletého Němce, husté sněžení překvapilo během jejich výstupu na Stubaiské hřebenové cestě, která patří k nejkrásnějším vysokohorským trasám v Alpách.

Turisté vyrazili na výšlap v neděli ráno navzdory nepříznivému počasí. V poledne začalo hustě sněžit a zvedl se vítr. Když se nemohli dostat dál, kolem 19:30 v oblasti Hohen Burg v nadmořské výšce asi 2500 metrů, zavolali o pomoc.

Deseti členům horské služby trvalo až do čtyř do rána, než se je podařilo silně podchlazené, ale nezraněné dostat do chaty. Během záchranné operace napadlo 50 centimetrů sněhu, napsal Kronen Zeitung s odvoláním na policii.

Zimní sezona ve Stubai, největším ledovcovém lyžařském středisku Rakouska začíná v pátek 13. září. Ve výšce 3000 metrů už je 55 centimetrů sněhu, ve výšce 1700 metrů mají 10 centimetrů sněhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám