Hlavní obsah

Policista v Nizozemsku zastřelil své dvě děti a pak sebe

– Dordrecht • Aktualizováno

V nizozemském městě Dordrecht nedaleko Rotterdamu dnes večer zastřelil policista své dvě děti, postřelil manželku a následně obrátil zbraň proti sobě. S odvoláním na sdělení policie o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiatřicetiletý policista zastřelil své dvě děti, kterým bylo osm a 12 let, a postřelil a vážně zranil svou osmadvacetiletou manželku, uvedla policejní mluvčí Miriam Slotová s tím, že pachatel se následně zastřelil.

Na místě zasahovalo 15 policejních aut, dvě sanitky, vrtulník, hasiči a mnoho policistů, kteří uzavřeli okolí. Policie okolnosti incidentu zatím nekomentovala.

Podle nizozemské stanice NOS se střílelo v obytném domě ve čtvrti Heimerstein.

Místní média od počátku tvrdila, že byli tři lidé zastřeleni, ale úřady zpočátku uváděly, že je jen několik zasažených. Pak ale rotterdamská policie potvrdila tři oběti.

Starosta Wouter Kolff na twitterovém účtu napsal, že došlo k „velmi vážnému incidentu se střelbou“. Dodal, že míří na místo činu.

Rodinné drama

Podle nizozemského listu De Telegraaf se jednalo o rodinné drama. Policista postřílel rodinu a pak obrátil zbraň proti sobě.

Asi 120tisícový Dordrecht leží v provincii Jižní Holandsko, zhruba 20 kilometrů jihovýchodně od Rotterdamu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám