Hlavní obsah

Marian Kočner čelí u soudu obvinění z padělání směnek za dvě miliardy

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský podnikatel Marian Kočner, obviněný z vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, v pondělí u soudu odmítl obžalobu z padělání směnek televize Markíza ve výši 69 milionů eur (1,78 miliardy korun). Proces se koná v bratislavském Justičním paláci za přísných bezpečnostních opatření.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Marian Kočner stanul před bratislavským soudem

Článek

„Pokud by byly směnky zfalšovány, tak bych je určitě nevymáhal pod svým jménem a prostřednictvím své firmy. Snad nikdo neuvěří tomu, že bych vymáhal něco, co je falešné,“ konstatoval u soudu Kočner.

Kontroverzní podnikatel se v roce 1998 neúspěšně pokusil převzít kontrolu nad televizí Markíza za pomoci členů bezpečnostní služby. U soudu odmítl, že tito muži byli při vstupu do televize ozbrojeni.

V případě padělání čtyř směnek ve zmíněné hodnotě čelí obvinění také bývalý šéf televize Markíza Pavol Rusko. Ten dokonce čelí podezření, že si u podsvětí objednal vraždu své společnice Silvie Volzové, která ale nebyla spáchána. [celá zpráva]

Převoz v Aligatoru

Kočnera převezli z věznice v Leopoldově do Bratislavy v neděli večer v obrněném transportéru Aligator za doprovodu příslušníků speciální jednotky a nad kolonou kroužil policejní vrtulník.

Kočner to na pondělním soudním přelíčení označil za cirkus: „Na co byl tento neskutečný cirkus? Byl jsem převezen do Bratislavy bez možnosti se normálně vyspat a připravit se na soudní přelíčení.“

Ve slovenských médiích se minulý týden objevily informace, že v průběhu převozu může dojít k pokusu o Kočnerovo osvobození.

Reklama

Výběr článků

Načítám