Hlavní obsah

Johnson si před Macronem dal nohu na stůl

– Paříž

Čtvrteční setkání britského premiéra Borise Johnsona s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem sice nepřineslo průlom v otázce brexitu, přesto vyvolalo velkou pozornost. Johnson si v reakci na žertovnou poznámku francouzské hlavy státu na chvilku opřel nohu o stůl, což vyvolalo bouřlivé komentáře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Johnson si u Macrona položil nohu na stůlVideo: Reuters

 
Článek

Záběr byl pořízen ve chvíli, kdy oba politici před samotným začátkem jednání pózovali fotografům v Elysejském paláci. Během konverzace Macron Johnsona upozornil, že odkládací stolek by mohl posloužit i jako podnožka, což premiér okamžitě vyzkoušel. Chvíle, kdy opíral nohu o hranu stolku, trvala méně než sekundu, přesto Johnsonovo chování vzbudilo rozruch.

Kvůli snímku řada lidí označila Johnsona za nezdvořáka, který se chová naprosto nevhodně. Novinářka a spisovatelka Sonia Purnellová, která je autorkou Johnsonovy biografie, na Twitteru napsala, že ministerský předseda se choval zcela nemístně a hrubě: „Jen si představte, kdyby si Macron dal nohu na stůl v Buckinghamském paláci.”

Jiní ovšem fotografii čtou úplně jinak. Podle nich Johnson opanoval prostor, dal najevo, že se Macrona nebojí a že se mu nebude podřizovat, přičemž ho odkázal do patřičných mezí.

Reportér deníku The Wall Street Journal Bojan Pancevski označil fotografii za rembrandtovskou kompozici, kde Johnson jako alfasamec Macronovi jasně dominuje.

Novinář britského bulvárního deníku The Sun Tom Newton Dunn si zase s nadsázkou všiml uvolněného způsobu, jakým se Johnson proti Macronovi posadil. Podle něj možná doufal, že v poloze s roztaženýma nohama „získá Macrona na svou stranu”.

Reklama

Výběr článků

Načítám