Hlavní obsah

Na Slovensku našli migranty ukryté pod vagony nákladního vlaku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Na železničním nádraží ve slovenském městě Štúrovo byla v neděli zadržena skupina 18 nelegálních migrantů z Afghánistánu. Slovenská policie na sociální síti informovala, že další skupina pokračovala pěšky na území Slovenska a byla zadržena později.

Foto: Policie SR

Migranti překročili maďarsko-slovenské hranice ukryti pod vagony nákladního vlaku.

Článek

Celkem bylo zadrženo asi třicet migrantů. „Na Slovensko se migranti dostali tím způsobem, že se ukrývali pod vagony nákladního vlaku směřujícího z Maďarska,“ uvedla slovenská policie.

První část migrantů byla zadržena přímo na nádraží a druhá část v okolí Štúrova. „Případ vyšetřuje úřad hraniční a cizinecké policie,“ konstatovala policie na sociální síti.

Přesný počet zadržených migrantů a jejich národnost bude podle policie upřesněna později.

Na této hranici migranti jen výjimečně

Na maďarsko-slovenské hranici se objevují ilegální migranti jen ojediněle. Maďarská vláda totiž v roce 2015 postavila bariéru na hranicích se Srbskem, čímž značně snížila počet ilegálních migrantů na svém území.

Na srbsko-maďarské hranici byly vytvořeny dvě tranzitní zóny u obcí Tompa a Röszke, kde mohou občané jiných zemí požádat o azyl. Ve směru do Srbska jsou tranzitní zóny otevřeny. Do Maďarska jsou vpuštěni pouze ti, kterým byl azyl udělen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám