Hlavní obsah

Požár na Kanárských ostrovech se vymkl kontrole, evakuovány byly stovky osob

– Artenara
Novinky, nčs

Požár, který během sobotního večera zachvátil třetí největší ostrov Kanárských ostrovů Gran Canaria, se vymkl kontrole. Kvůli špatným povětrnostním podmínkám plameny zničily plochu o velikosti zhruba 900 hektarů. Z přilehlých vesnic musely úřady evakuovat podle agentury Reuters stovky lidí, britský server Daily Mail píše o zhruba tisícovce evakuovaných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár na Kanárských ostrovechVideo: Reuters

 
Článek

Do boje proti plamenům bylo nasazeno devět hasicích vrtulníků a ve službě bylo 130 hasičů. Dva z nich museli být ošetřeni s popáleninami, žádná další zranění nebyla zaznamenána.

Ačkoliv se zdálo, že hasiči dostávají požár pod kontrolu a během noci na neděli byl stupeň nebezpečí snížen, během neděle byla letecká pomoc povolána zpět. Hasiči na sociálních sítích v neděli uvedli, že bojují za ostrov ze všech sil, připomněli však, že je rozsah požáru ohromil. Požár a kouř byl viditelný i z největšího ostrova Kanárských ostrovů Tenerife.

Neopatrné svařování

Obyvatelé z přilehlých vesnic na oblíbeném turistickém ostrově museli strávit noc v provizorních noclehárnách, jež byly zřízeny v tělocvičnách a školách. Vyklizen musel být také nejméně jeden kemp.

Pro podezření ze způsobení požáru byl zatčen 55letý Španěl, jenž čelí obvinění z neopatrného zacházení se svářecím zařízením na otevřeném prostranství.

Reklama

Výběr článků

Načítám