Hlavní obsah

Řidič na Slovensku táhl za automobilem psa

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Aktualizováno

Slovenská policie zaregistrovala v pátek trestní oznámení od řidiče, který byl svědkem bestiálního zacházení se psem. Na silnici mezi Banskou Bystricí a Sliačem na středním Slovensku si totiž všiml v protisměru vozu, který za sebou táhl psa.

Foto: Policie SR

Není jasné, zda zvíře ještě žilo, když kamera incident natočila.

Článek

Řidič protijedoucího vozu měl autokameru, která vše zaznamenala. „Řidič skutek okamžitě oznámil a věc byla podstoupena příslušnému odboru kriminální policie,“ uvedla policie.

Foto: Policie SR

Vůz za sebou táhl psa.

Média v souvislosti s případem uvedla, že zatím není jasné, zda šlo o úmysl, nebo psa k vozu uvázal někdo jiný a řidič si toho nevšiml. Policie prověří všechny verze.

„Zdá se mi to nepravděpodobné, že by někdo tohle udělal záměrně na silnici, kde jezdí velké množství aut,“ napsal na sociální síti jeden z diskutujících. „Protijedoucí řidič měl vůz zastavit a měl toho psa vysvobodit, i když z těch záběrů není jasné, zda ještě žil,“ reagoval další.

Později večer řidič, který táhl za svým vozem psa, se snažil celou záležitost vysvětlit na sociálních sítích. „Byl to jeden z mých milovaných psů. Při venčení na louce mezi Sliačem a Kováčovou mi utekla a zachytil ji kamion,” popisoval. Pes byl podle jeho slov mrtvý, ale on ve stresu ho přesto chtěl odvézt k veterinářům. Psa ale špatně naložil do kufru. „Když jsem se rozjel, tak vypadl a stalo se tak otřesně vypadající neštěstí,“ snažil se uvést záležitost na pravou míru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám