Hlavní obsah

Žhář zastavil železnici u Florencie, chaos v dopravě pokračuje

Uprostřed turistické sezony se ocitl železniční provoz mezi Římem a Florencií v totálním chaosu. Důvodem byl požár řídicí jednotky vysokorychlostních vlaků v Rovezzanu, předměstí Florencie. Oheň ovlivnil nejen spoje do italské metropole, ale i do dalších italských měst, píše agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Nádraží ve Florencii zažívalo totální chaos.

Článek

Na stanicích uvázly tisíce cestujících. Vlaky nabíraly až čtyřhodinová zpoždění, dalších více než 40 spojů bylo zcela zrušeno, potvrdila železniční společnost RFI. Ta se domnívá, že za požárem je žhářství, které má mít na svědomí zatím neznámý pachatel.

Založení požáru může souviset se soudním procesem ve Florencii, v němž jsou obžalovány téměř tři desítky anarchistů kvůli útoku na knihkupectví v centru Florencie. Proces s nimi skončil minulý týden a nyní se očekává verdikt.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Železniční spojení mezi Florencií a Římem bylo na několik hodin zcela přerušeno.

Od 05.00 do 08.00 se zcela zastavila doprava mezi Florencií a Římem, hlavní trasa mezi severem a jihem Itálie. Poté, co se vlaky opět rozjely, komplikace v dopravě očekává společnost RFI po celý den.

Další problémy v dopravě čekají na cestující už tuto středu, kdy odbory vyzvaly ke stávkám na železnici, v autopůjčovnách, v lodní dopravě a v taxislužbě. Stávka by měla ovlivnit regionální vlaky a měla by trvat několik hodin, píše DPA.

Reklama

Výběr článků

Načítám