Hlavní obsah

Slovenský poslanec stále nemůže pohřbít manželku a děti, oběti letecké nehody

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Od tragické nehody letadla Ethiopian Airlines, při které zahynulo 157 lidí, uplynuly víc než čtyři měsíce. Poslanec slovenského parlamentu Anton Hrnko stále nemůže pohřbít manželku a dvě děti, které byly rovněž na palubě havarovaného letadla. Identifikace obětí totiž nadále probíhá a není jasné, kdy bude vyšetřování tragédie uzavřeno.

Foto: Martin Mikula, ČTK

Poslanec Slovenské národní strany Anton Hrnko na snímku z roku 2017

Článek

„Vůbec netuším, jak vyšetřování postupuje. Mám nějaké informace, kdy asi skončí identifikace, ale pohřeb je stále v nedohlednu,“ řekl Hrnko deníku Nový čas.

Letadlo typu Boeing 737 MAX 8 směřovalo z etiopské metropole Addis Abeba do keňského Nairobi. Na palubě byli také čtyři Slováci, včetně Hrnkovy manželky Blanky, dcery Michaly a syna Martina. Stejný typ stroje se zřítil v říjnu 2018 poblíž Indonésie, když zemřelo 189 lidí. Letadla Boeing 737 MAX 8 byla od havárie v Etiopii uzemněna.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Vyšetřovatel u trosek havarovaného boeingu

Americký výrobce letecké techniky Boeing vyčlení 100 milionů dolarů (2,3 miliardy korun) na pomoc rodinám obětí nehod svých strojů 737 MAX v Indonésii a Etiopii. [celá zpráva] Podle agentury Reuters to společnost oznámila s tím, že částka bude uvolněna nezávisle na žalobách, kterým firma kvůli haváriím čelí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám