Hlavní obsah

Podezřelý Řek se přiznal k vraždě americké molekulární bioložky na Krétě

Atény

Zadržený 27letý zemědělec se přiznal k vraždě 59leté americké molekulární bioložky Suzanne Eatonové. Uvedl to v úterý deník Kathimerini. Řecká policie už v pondělí informovala, že zadržela podezřelého.

Foto: ČTK/AP

Suzanne Eatonová na nedatovaném záběru

Článek

Zadržený je otcem dvou dětí. Policie má za to, že zločin měl sexuální podtext. Případ považuje za uzavřený. Oběť si vrah podle všeho vybral náhodně.

Eatonová ze světově uznávaného Planckova institutu přijela na Krétu na konferenci. Zmizela 2. července, když si vyrazila zaběhat. Její tělo objevili o týden později v bunkru v obtížně přístupném skalnatém terénu zhruba deset kilometrů od místa, kde byla naposledy spatřena. [celá zpráva]

Policii k podezřelému dovedly záběry z bezpečnostní kamery, na nichž se farmářův vůz nachází poblíž bunkru, kde bylo nalezeno tělo, napsal místní tisk. Podezřelý vlastní nedaleko místa pozemek a bunkr vybudovaný za druhé světové války, když Krétu obsadili nacisté, zná, jeho fotky a videa zveřejnil na sociálních sítích.

Dva soudní lékaři uvedli, že Američanka měla ucpaná ústa a nos, ale není jisté, zda příčinou smrti bylo udušení. Taky není jasné, zda byla vědkyně zavražděna v bunkru, anebo zda sem bylo její tělo přemístěno až po činu.

Policie zadržela celkem deset podezřelých. Byl mezi nimi právě i 27letý zemědělec. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám