Hlavní obsah

Slováka prohlásili za mrtvého, později se zjistilo, že žije

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Jedenasedmdesátiletý muž z obce Domaniža v okresu Považská Bystrica šel ve čtvrtek na dříví do lesa, ale domů se nevrátil. Vzhledem k tomu, že muž žije sám, začalo se po něm pátrat až po dvou dnech. Nakonec ho našel jeden ze sousedů. Přivolaný lékař nejdříve konstatoval smrt, vzápětí se ale zjistilo, že muž žije, a na místo byl povolán vrtulník.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Agentura TASR uvedla, že muž ležel tři dny zavalen stromem. „Na místo byla vyslána rychlá záchranná pomoc a vrtulníková záchranná služba,“ uvedl mluvčí záchranářů Jozef Minár. Lékař záchranky konstatoval úmrtí, ale poté se zjistilo, že muž žije a byl vrtulníkem převezen do žilinské nemocnice.

Mluvčí fakultní nemocnice v Žilině Lenka Záteková potvrdila, že pacient utrpěl zranění páteře a hlavy. „Muž není v kritickém stavu, ale nadále zůstává na jednotce intenzivní péče,“ uvedla mluvčí.

Důchodce se zřejmě zranil, když se pokoušel uříznout v lese suchou borovici, uvedl Pavel Kudlička, mluvčí policie Trenčín. „Při pádu na zem se strom zlomil a jedna část muže zasáhla,“ řekl Kudlička.

Muž žil sám a jeho zmizení se začalo řešit až po dvou dnech. Do pátrací akce se zapojili i obyvatelé obce Domaniža. Zraněného muže objevil právě jeden z obyvatel obce, který ho hledal na terénním motocyklu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám