Hlavní obsah

V Německu zahynul při vážné nehodě 51letý Čech

Aktualizováno

Jednapadesátiletý Čech zahynul v pondělí odpoledne při vážné dopravní nehodě u bavorského města Furth im Wald. Z neznámých příčin narazil do protijedoucího kamionu a na místě zemřel, informoval list Mittelbayerische Zeitung. Vážně se zranil během pondělí také český řidič na severozápadě Německa, který s nákladem sektu sjel do příkopu a převrátil se na bok.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Český řidič osobního automobilu byl na cestě k česko-německé hranici, která leží jen několik kilometrů severně od městečka Furth im Wald, když ztratil kontrolu nad svým vozem, vjel do levého jízdního pruhu a čelně se srazil s protijedoucím českým kamionem. Těžkým zraněním 51letý muž na místě podlehl. Zda utrpěl zranění 46letý Čech z kamionu, německá média neuvádí.

Hmotná škoda se podle listu Mittelbayerische Zeitung pohybuje kolem 35 tisíc eur (890 tisíc korun).

Těžká zranění utrpěl v Německu také 51letý český řidič, který s kamionem sjel z vozovky nedaleko města Soest a převrátil se na bok do příkopu. Podle listu Soester-Anzeiger zůstal zaklíněný v kabině, místem nehody však náhodou projížděl hasič mimo službu, který mu pomohl ven.

Čech, který v kamionu převážel sekt, skončil v nemocnici. Náklad zůstal podle mluvčího místních hasičů Jürgena Wirtha z větší části nepoškozený. Škodu odhadl Wirth na 25 tisíc eur (636 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám