Hlavní obsah

Merkelová reaguje na třes: Mám se dobře

Právo, DPA, vpl
Berlín

Německá kancléřka Angela Merkelová v souvislosti se dvěma třesy, které ji postihly ve druhé polovině června, v sobotu řekla, že rozumí otázkám novinářů o svém zdravotním stavu, avšak nadále trvá na tom, že je v pořádku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Angelu Merkelovou opět postihl na veřejnosti neovladatelný třesVideo: Reuters

 
Článek

Merkelová na závěr summitu skupiny G20 v japonské Ósace novinářům, kteří se jí ptali na původ třesu i na to, zda ho konzultovala s lékaři, odpověděla: „Jsem přesvědčena, že tak, jak tato reakce přišla, stejně i odejde.“ Podotkla dále, že kromě toho, že se má dobře, není nic mimořádného, co by k tomu dodala.

Třes přemohl Merkelovou 18. června při přivítání nového ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Berlíně. Merkelová pak k tomu prohlásila, že poté, co vypila tři sklenice vody, se cítila lépe.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Merkelovou při setkání se Zelenským v Berlíně postihl třesVideo: Reuters

Podruhé třes na kancléřku zaútočil minulý čtvrtek při jmenování nové ministryně spravedlnosti Christine Lambrechtové v Berlíně, krátce poté se vydala na 13hodinový let do Ósaky.

Zdroje z kancléřčina okolí sobotnímu vydání listu Stuttgarter Zeitung daly na srozuměnou, že Merkelová netrpí žádnou vážnou chorobou a že se na ní podepsal stres.

Šéfka Zelených se nakonec omluvila

Annalena Baerbocková, šéfka opozičních Zelených, se v sobotu na Twitteru omluvila za svůj výrok ke kancléřčinu zdravotnímu stavu. „Tato vyjádření byla chyba,“ napsala poslankyně.

Baerbocková dala v pátek na tiskové konferenci v Berlíně do souvislosti zdravotní potíže Merkelové s klimatickými změ­nami, konkrétně vysokými teplotami minulých dnů. „Také na spolkové kancléřce je zřetelné, že toto klimatické léto má zdravotní dopady.“

Reklama

Související témata:

Související články

Kancléřku Merkelovou opět postihl třes

Německou kancléřku Angelu Merkelovou postihl ve čtvrtek ráno opět třes, stalo se to při uvedení nové ministryně spravedlnosti do funkce. Podle mluvčího je...

Výběr článků

Načítám