Hlavní obsah

Vraždu Kuciaka si objednal rusky mluvící muž, tvrdí najednou pachatel

Právo, ivi (Bratislava)
Bratislava

Bývalý profesionální voják Miroslav Marček, údajný vrah novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, slovenským policistům řekl, že vraždu si objednal rusky mluvící muž. Ve středu o tom informovala televize Joj.

Foto: TV Markíza

Miroslav Marček

Článek

Televize uvedla, že Marček ve své šestihodinové výpovědi letos 11. dubna 2019 policistům řekl, že Kuciak měl objednavateli vraždy z blíže nespecifikovaných příčin překážet. Marčekovi to měl říct zprostředkovatel vraždy Zoltán Andruskó.

„Měl se vyjádřit, že ta objednávka je pro nějakého jeho známého, Rusa, který mluví špatně slovensky. Říkal, že ten novinář píše nějaké věci, které se někomu nelíbí. Jaké a ohledně čeho, to nevím,“ řekl Marček u výslechu.

Případ se tímto dál zamotává, protože Andruskó od začátku spolupracuje s policií a vyšetřovatelům řekl, že vraždu si objednal kontroverzní podnikatel Marian Kočner.

Za vraha byl původně označován Marčekův bratranec bývalý policista Tomáš Szabó. Marček však ve své výpovědi označil za střelce sebe a Szabó měl být pouze řidičem. Z účasti na vraždě byli zatím obviněni Marček, Szabó, Andruskó, Kočner a Alena Zsuzsová. Všichni jsou ve vazbě.

Kuciaka a Kušnírovou zastřelili 21. března 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača v okrese Galanta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám