Hlavní obsah

V Hamburku na cestě z porodnice zapomněli rodiče novorozence v taxíku

Hamburk

Kuriózní případ řešila policie v severoněmeckém městě Hamburk. Rodiče si vezli z porodnice čerstvě narozené miminko, které ale ve voze zapomněli, napsala agentura DPA. Pikantní na případu je, že si zapomenutého novorozence v autosedačce nevšiml ani taxikář. Na dítě ho upozornil až po několika hodinách, během nichž si řidič odskočil na oběd, další zákazník, uvedla policie na Facebooku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Taxík odvezl rodiče k bytu v hamburské čtvrti Bramfeld. Rodiče vystoupili, zaplatili a vůz se rozjel. V tu chvíli zjistili, že jim chybí dítě, uvedla policie. Už bylo ale pozdě. Otec se sice snažil auto dohnat, ale nepodařilo se mu to. Okamžitě kontaktovali centrálu, neznali ale ani jméno, ani nebyli schopní řidiče taxíku popsat.

Řidič mezitím pokračoval v jízdě. Neměl ani tušení, že má na zadním sedadle novorozence. Miminko v tu chvíli hluboce spalo. Taxikář zaparkoval vůz v podzemních garážích a vyrazil na oběd. Když se vrátil, jel na letiště, kde vyzvedl dalšího zákazníka. Teprve ten spící dítě objevil.

Taxikář zalarmoval policii. Rodiče si pak novorozence mohli vyzvednout na komisařství v Bramfeldu a konečně ho dovézt domů k ročnímu sourozenci, napsala agentura DPA.

Reklama

Výběr článků

Načítám