Hlavní obsah

Velká razie na Slovensku: Kvůli podvodu zadrželi 14 lidí včetně organizátora festivalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Při rozsáhlé razii, která se konala v pátek na různých místech po celém Slovensku, zadržela policie 14 lidí. Zásah souvisí s podezřením na podvod ve výši téměř sedm milionů eur (téměř 180 milionů korun). Na sociální síti o tom informovala slovenská policie.

Policejní razie na SlovenskuVideo: Policie SR

 
Článek

Akce s krycím názvem Festival proběhla v Piešťanech, Partizánském, Bratislavě, Žilině, Svidníku, Košicích, Michalovcích, Stropkově, Čadci a v Novém Meste nad Váhom.

„Vyšetřovatel finanční policie vede od prosince 2017 trestní řízení pro krácení daně v 25 skutcích. Týká se bratislavské obchodní společnosti a jejích daňových přiznání za léta 2015 a 2016. V nich byly zahrnuty fiktivní faktury různých dodavatelů a došlo ke krácení daně ve výši téměř sedm milionů eur,“ uvedla policie.

Foto: Polícia SR

Slovenská policie při zásahu

Podle televize Markíza byl v rámci páteční razie zadržen také organizátor hudebního festivalu Topfest, který navštěvují i čeští fanoušci a vystupují na něm i přední zahraniční kapely.

Foto: Polícia SR

Zadržení jednoho z podezřelých

Šestnáctý ročník festivalu se má konat poslední červnový víkend. V Novém Mestě na Váhom mají vystoupit kytarista Guns´n Roses Slash, anglická taneční kapela Apollo 440 nebo hardcoroví Deez Nuts či český projekt Zemětřesení a Čechomor.

Reklama

Výběr článků

Načítám