Hlavní obsah

Německá policie se snaží mařit závody luxusních sporťáků. Míří do Prahy

Německá policie už ve čtvrtek stáhla z provozu na dálniční odpočívadlo přes 120 luxusních sportovních aut a ve snaze zmařit další závody Eurorally pokračuje i v pátek. Auta se hnala po dálnici na severu Německa až 250kilometrovou rychlostí. Podle webových stránek akce Eurorally mají vozy v sobotu dorazit do Prahy.

Foto: Profimedia.cz

Závod rychlých vozů míří do Prahy

Článek

Policie v pátek vozidla z odpočívadla Fuchsberg na dálnici A20 mezi baltskými přístavními městy Wismarem a Rostockem vypouští jen v malých skupinkách a s hodinovými časovými odstupy, aby se nemohla zase začít stíhat, informuje internetový portál wdr.de.

Sotva se na cestu vydala první část aut, policie ji opět zastavila a kontrolovala, zda na nich nejsou nepovolené tuningové díly.

Foto: Profimedia.cz

Pořadatelé tvrdí, že o soutěž nejde.

Ačkoliv pořadatelé Eurorally na internetových stránkách tvrdí, že to není soutěž, německá policie zahájila vyšetřování, zda nejde o nepovolený závod a zda tato akce nepředstavuje ohrožení silničního provozu.

Podle itineráře měli řidiči luxusních aut, jako jsou Lamborghini, Porsche a Ferrari, v pátek dojet do Legnice (Lehnice) na jihozápadě Polska a odtud v sobotu pokračovat do Prahy. Na jiném místě webové stránky se píše o 5. květnu, tedy o neděli jako dnu, kdy budou účastníci v české metropoli. V jednom z klubů v centru nedaleko Václavského náměstí mají na sobotní večer naplánovanou závěrečnou party s vyhlášením vítězů.

Akce začala ve středu v norské metropoli Oslu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám