Hlavní obsah

Běžná silniční kontrola se v Německu zvrtla v pouliční šarvátku

Běžná kontrola řidiče v německém městě Mülheim an der Ruhr v Severním Porýní-Vestfálsku, u něhož měli policisté podezření, že je za volantem vozu opilý, se změnila v pouliční šarvátku, píše server deníku Bild. Zapojilo se do ní pět desítek mužů a policisté zoufale žádali posily, aby situaci dostali pod kontrolu.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál na Velký pátek kolem 20.00 v ulici Oberhausener Straße. Policisté chtěli zkontrolovat vůz se čtyřmi pasažéry. Vzhledem k jízdě měli policisté podezření, že je řidič pod vlivem alkoholu. Jejich domněnka se ještě znásobila při kontrole.

Měla to být rutina, ale ta se změnila v incident, do něhož se zapojilo kolem 50 mužů, píše Bild.

Řidiče chtěli odvézt na stanici, aby se tam podrobil krevnímu testu. V tu chvíli začali policisty obklopovat další muži, kteří vybíhali z okolních bytů a obchodů.

„Situace byla čím dál komplikovanější. Agresivita se stupňovala tak, že policisté žádali o posily z okolí, aby jim pomohli vše zvládnout,“ uvedla policejní mluvčí Judith Heroldová.

Zásah byl náročný. Většina mužů, podle mluvčí s východoevropským původem, kladla značný odpor. nakonec muselo být osm mužů spoutáno a tři z nich byli zadrženi a převezeni na policejní služebnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám