Hlavní obsah

Slovenští policisté našli část zbraně, kterou měl být zastřelen Kuciak

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Ve Váhu a v Malém Dunaji měla policie najít dvě zbraně, resp. jejich části, jimiž byli zavražděni novinář Ján Kuciak, jeho snoubenka Martina Kušnírová a podnikatel Peter Molnár, napsal ve středu server tvnoviny.sk. Policisté je podle serveru našli v místech, které minulý týden označil bývalý profesionální voják Miroslav Marček. Ten se k vraždám přiznal. Policie zatím tyto informace nepotvrdila.

Foto: TV Markíza

Policisté a potápěči hledají vražednou zbraň.

Článek

Web tvrdí, že zbraň, kterou Marček zastřelil podnikatele Molnára, našli příslušníci speciálního Lynx Commanda v úterý v Malém Dunaji. „Pistole má být německé výroby,“ napsal web. Molnára měl Marček zavraždit 16. prosince 2016 dvěma výstřely do hlavy.

Foto: TV Markíza

Policisté hledají vražednou zbraň.

V řece Váh u města Kolárovo našli podle serveru tvnoviny.sk část zbraně, kterou měl být zastřelen novinář a jeho snoubenka. „Z vody vytáhli část zbraně, údajně hlaveň. Zda se jedná o část zbraně, kterou byli oba zavražděni, zatím není jisté,“ napsal web. Pátrání komplikuje silný proud a písečné dno řeky. Hledání u Váhu bude pokračovat i během středy. Policisté podrobí oba nálezy expertize.

Foto: TV Markíza

Potápěči hledají vražednou zbraň.

Kuciaka a Kušnírovou zavraždili 21. února 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Marček byl původně obviněn z účasti na vraždě. Měl to být on, kdo řídil vůz, ale samotným střelcem měl být podle obvinění bývalý policista Tomáš Szabó, Marčekův bratranec. Marčekova výpověď však tyto předpoklady vyvrátila a role se obrátily.

V případu vraždy novináře a jeho snoubenky jsou obviněni rovněž Alena Zsuzsová, Zoltán Andruskó a kontroverzní podnikatel Marian Kočner. Všichni jsou ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám