Hlavní obsah

Senegalec, který v Itálii zapálil autobus plný dětí, byl osamělý vlk

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Senegalského řidiče Ousseynoua Sya, který ve středu zapálil autobus s 51 dětmi „nelze zasadit do kontextu radikalismu či islamistického zabíjení“ oznámilo podle listu La Repubblica státní zastupitelství v Miláně. Podle něj jde spíše o čin jednotlivce, který nebyl napojen na žádnou teroristickou organizaci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič v Itálii zapálil autobus s dětmiVideo: AP

 
Článek

„Vypadá to spíš, že jde o osamělého vlka, který neuvažoval o tom, že by se připojil Islámskému státu (IS),“ oznámilo podle listu státní zastupitelství.

Samotný Senegalec se při výslechu snažil svůj čin bagatelizovat. „Nikomu by se nic nestalo,“ ujišťoval státního zástupce. Muž je v milánském vězení San Vittore.

Senegalský řidič z města Crema, ležícího asi 60 km od Milána, vezl ve středu děti na sportovní akci. Cestou jim ale spoutal ruce a hrozil jim, že je polije benzínem a zapálí. Když mu zablokovali cestu karabiniéři, autobus zapálil, ale všech 51 dětí se podařilo zachránit, aniž by utrpěly vážnější zranění. [celá zpráva]

Slušný a klidný Paolo

Řidič před unesenými dětmi mluvil o tom, že by měly taky zemřít v odplatu za děti, které zahynuly při pokusu překonat Středozemní moře, protože italská vláda uzavřela přístavy lodím s migranty a brání jejich zachraňování. [celá zpráva]

Před činem zveřejnil video, kde uvedl, že „poslední kapkou“ byl případ lodi Mare Jonio, kterou v úterý na ostrově Lampedusa dočasně zabavila italská policie. Plavidlo nevládních organizací v pondělí 68 kilometrů od libyjského pobřeží zachránilo 49 migrantů v nouzi. [celá zpráva]

Jeho sousedé ve městě Crema, kde muž žil, jsou v šoku. Všichni ho znali pod jménem Paolo a podle nich byl „slušný a klidný“. „O politice se nikdy nebavil, z domu vycházel v pět ráno do práce,“ řekli deníku.

Sy se narodil v roce 1972 ve Francii senegalským rodičům. Italské občanství získal v roce 2004 po sňatku s Italkou, s níž má dvě děti ve věku 12 a 18 let. Před více než deseti lety se ale manželé rozvedli.

Reklama

Výběr článků

Načítám