Hlavní obsah

Švédskému lyžaři po srážce s Čechem ve Francii praskla aorta

Srážka českého a švédského lyžaře, ke které došlo v neděli ve francouzském zimním středisku Alpe d'Huez, skončila tragicky. Pětačtyřicetiletý Švéd zemřel, příčinou smrti byla prasklá aorta po silném nárazu do hrudi, uvedla rozhlasová síť France Bleu. Stále není jasné, který z lyžařů srážku způsobil.

Foto: Profimedia.cz

Zimní středisko Alpe d'Huez

Článek

Šestapadesátiletý Čech byl vyslechnut. Po nárazu si nic nepamatuje. Testy ukázaly, že v krvi neměl ani alkohol, ani jiné drogy.

Kolize se stala na nejlehčí, modré sjezdovce ve výšce 2300 metrů nad mořem. Zatím se nepřihlásil žádný svědek a ani jeden z účastníků nehody neměl na helmě kameru. Švéd měl vedle helmy i chránič páteře. Stejně jako Čech byl dobrým lyžařem.

Čech byl vyslýchán v neděli několik hodin. Uvedl, že před sebou na sjezdovce nikoho neviděl. Pamatuje si náraz a pak nic. Byl nalezen zhruba deset metrů pod Švédem. V neděli večer byl propuštěn z vazby, trestní stíhání nebylo zahájeno. Musí zůstat týden v departementu Isère.

V zimním středisku byly umístěny panely, jejichž prostřednictvím se hledají svědkové nehody. Vybavení obou lyžařů prozkoumá odborník.

Reklama

Výběr článků

Načítám