Hlavní obsah

Tunisan, který pořezal v Německu českou přítelkyni, skončil ve vězení

DrážďAny

Na tři roky a čtyři měsíce do vězení poslal ve středu německý soud v Drážďanech Tunisana, který loni zbil a pořezal svou českou přítelkyni. Informoval o tom deník Dresdner Neueste Nachrichten (DNN). Útočník původně čelil obvinění z pokusu o vraždu, to ale obžaloba u soudu neprokázala. Podle soudu chtěl ženu, kterou považoval za svůj majetek, ponížit.

Ilustrační foto

Článek

Loni 29. července se devětadvacetiletý Tunisan a jeho o tři roky starší přítelkyně pohádali před kulturním střediskem Scheune (Stodola) v drážďanské čtvrti Neustadt. Češka se s ním chtěla rozejít, protože žárlil. Tunisan se ale s koncem vztahu nesmířil a vytáhl nůž, kterým ženu pořezal na krku. Češku, která skončila na zemi, ještě zbil, čímž jí způsobil několik obličejových zlomenin. V ohrožení života ale žena nebyla.

Tunisan přišel do saské metropole počátkem loňského roku. I když získal místo v azylové ubytovně, tak tam podle DNN nebydlel a do ubytovny si chodil jen pro finanční podporu. S Češkou žil na ulici a společně holdovali alkoholu a drogám, jejich vztah byl ale kvůli mužově žárlivosti komplikovaný a dvojice se opakovaně rozcházela a opět se usmiřovala.

Před soudem Tunisan nechtěl říci, proč z vlasti odešel do Německa. Řekl jen, že to nebylo kvůli práci a ani z finančních důvodů. DNN poznamenala, že důvodem mohla být drogová závislost, neboť si stěžoval, že v Tunisku soudy za drogové delikty udělují přísné tresty.

Reklama

Výběr článků

Načítám