Hlavní obsah

Italská prokuratura popřela můj telefonát s Vadalou, tvrdí Fico

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Italská prokuratura údajně popřela tvrzení deníku La Repubblica, že bývalý slovenský premiér Robert Fico v roce 2012 telefonoval s kontroverzním podnikatelem Antoninem Vadalou spojovaným s kalábrijskou mafií ´Ndrangheta. Fico to oznámil v pátek na tiskové konferenci v Bratislavě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Robert Fico

Článek

Expremiér tvrdí, že toto vyjádření získal od italského národního prokurátora a kalábrijského regionálního prokurátora. „Oba kategoricky vyloučili, že kalábrijská prokuratura má jakoukoli informaci o zmíněném telefonátu. Pokud by takovou informaci měli, nikdy by ji nedali médiím,“ řekl bývalý předseda vlády.

„Očekávám od vás omluvu. Zveřejnili jste kachnu,“ dodal šéf strany Směr-sociální demokracie na adresu médií, které tuto informaci publikovaly. Informace o telefonátu byla podle Fica zveřejněna záměrně v předvečer konání čtvrtečních shromáždění Za slušné Slovensko k prvnímu výročí vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

Demonstrace v Bratislavě v den výročí vraždy Jána KuciakaVideo: Ivan Vilček, Právo

Právě zavražděný Kuciak se zajímal o Vadalovo podnikání na východním Slovensku. Před časem byl Vadala vydán ze Slovenska do Itálie kvůli podezření z obchodování s drogami.

Kuciak ve svém nedokončeném článku poukázal na propojení některých lidí ze slovenského úřadu vlády na Vadalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám